Hakkımızda

TED Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları (İngilizce), alanında uzman öğretim üyesi kadrosuyla, öğretmenlerin sürekli mesleki gelişimini desteklemeyi hedeflemektedir. Programlar ayıca, öğretmenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerini artırarak mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı ve doktora programlarına devam etmek isteyen adaylar için de önemli bir basamak oluşturmayı amaçlamaktadır.

TED Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları, eğitim bilimleri ve öğretmen eğitimi ile ilgili farklı alanları içerecek şekilde tasarlanmıştır. Eğitim bilimleri, ilköğretim veya matematik eğitimine odaklanmak isteyen adaylara hizmet eden modüler bir yapıya sahiptir. Bu amaçla, programda 1) “Eğitimde Program Geliştirme” ve “Eğitimde Program Değerlendirme” gibi dersleri içeren Program Çalışmaları alanı; 2) “Sosyal Bilgiler Öğretimi” ve “Türkçe Öğretimi” gibi dersleri içeren İlköğretim Eğitimi alanı; ve 3) “İlköğretim Matematiği ve Öğretimi” ve “Matematik Öğretiminde Etkinlik ve Materyal Tasarımı” gibi dersleri içeren Matematik Eğitimi alanı bulunmaktadır.